Yükleniyor...

Öğretmenin Gücü

Öğretmenin, öğretim süreci boyunca çeşitli rol ve sorumlulukları vardır. Bunlardan bazıları; mesleksel yetkinlik, güven verme, öğrenmeyi ve öğretmeyi sağlama, sınıf yönetimi gibi örnekler verilebilir.

Bir öğretmenin, öğretim süreci boyunca çeşitli rol ve sorumlulukları vardır. Bunlardan bazıları; mesleksel yetkinlik, güven verme, öğrenmeyi ve öğretmeyi sağlama, sınıf yönetimi gibi örnekler verilebilir. Bir öğretmenin başarılı olmasındaki en önemli etkenler; onun rollerini, sorumluluklarını ve gücünü doğru şekilde kullanması ile alakalıdır. Öğrencinin öğretmeninden beklediği sıcaklığı, içtenliği, dersi keyifli anlatıp pozitif enerjisi ile öğrenciye dersi sevdirmesi, çeşitli metaryeller kullanarak dersi anlatması, sorusu olduğunda çekinmeden parmak kaldırabilmesi ve özel ilgidir. Bu örnekler daha da artırılabilir elbette ancak temel olarak öğrencinin öğretmeninden beklentisi bu şekilde açıklanabilir.

Okulda etkili öğretimin temeli öğretmen ve öğrencidir. Elbette sınıftaki öğrenci sayısı, metaryeller, fiziksel imkanlar vb. ikinci planda kalmaktadır. Öğetmenini sevmeyen bir öğrenci okula gelip dersini dinlemek dahi istemeyecektir. İngiliz Kültür Koleji olarak öğretmen ve öğrenci iletişimine büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimizle Sınıf Öğretmenleri haricinde Rehberlik Uzmanı Öğretmenleri’mizden de danışmanlık hizmeti alarak oluşacak ve oluşan sorunlarını hızlıca gidermekteyiz.


6 Temmuz 2017 Perşembe Bu Haber Sizden Önce 261 Kişi Tarafından okunmuştur.